1. Welcome to Tundras.com!

    You are currently viewing as a guest! To get full-access, you need to register for a FREE account.

    As a registered member, you’ll be able to:
    • Participate in all Tundra discussion topics
    • Transfer over your build thread from a different forum to this one
    • Communicate privately with other Tundra owners from around the world
    • Post your own photos in our Members Gallery
    • Access all special features of the site

Tail lights out fuse not blown

Discussion in 'General Tundra Discussion' started by BOBONTUESDAY, Feb 9, 2019.

  1. Mar 3, 2019 at 1:35 PM
    #61
    BOBONTUESDAY

    BOBONTUESDAY [OP] Grocery Getter

    Joined:
    Apr 13, 2016
    Member:
    #3127
    Messages:
    540
    Gender:
    Male
    Vehicle:
    2016 Limited Trd
    Checked the harness several times and checked every plug I saw so far nothing that could be the culprit.
     
  2. Mar 3, 2019 at 2:05 PM
    #62
    NewImprovedRon

    NewImprovedRon Hey! Get off my grass!

    Joined:
    Jul 8, 2015
    Member:
    #1501
    Messages:
    12,155
    Gender:
    Male
    First Name:
    Ron
    Bentonville, AR
    Vehicle:
    2015 Radiant Red TSS Doublecab 4X4 Off Road
    Deck rail system, Bed divider, door sill protectors, LED reverse light bars, Aries Bull Bar with 28" 180 watt LED light bar, LED step lights, LED bed lights, driver-side grab handle, TRD Rear Sway Bar, BedRug bed mat and tailgate mat, Morimoto Fog Lights, more to come.....
    The last time I experienced something like that, I had a ground wire that was bad. Had to chase it down and ended up being a poor connection. You may need to get someone to watch the fog lights as you jiggle the wires around.
     
  3. Mar 3, 2019 at 3:20 PM
    #63
    BOBONTUESDAY

    BOBONTUESDAY [OP] Grocery Getter

    Joined:
    Apr 13, 2016
    Member:
    #3127
    Messages:
    540
    Gender:
    Male
    Vehicle:
    2016 Limited Trd
    My trucks still thawing out so I'm not sure if that something to do with the taillights working at all. So now I'm getting a little juice to the tail light wire that's consistent but it's not enough juice to turn the tail lights on but it's enough for my little tester to be dimly on. I still haven't pinpoint it being a ground yet because it works fine when I give it juice off of s different source.
     
  4. Mar 4, 2019 at 11:48 AM
    #64
    NewImprovedRon

    NewImprovedRon Hey! Get off my grass!

    Joined:
    Jul 8, 2015
    Member:
    #1501
    Messages:
    12,155
    Gender:
    Male
    First Name:
    Ron
    Bentonville, AR
    Vehicle:
    2015 Radiant Red TSS Doublecab 4X4 Off Road
    Deck rail system, Bed divider, door sill protectors, LED reverse light bars, Aries Bull Bar with 28" 180 watt LED light bar, LED step lights, LED bed lights, driver-side grab handle, TRD Rear Sway Bar, BedRug bed mat and tailgate mat, Morimoto Fog Lights, more to come.....
    If you have a bad ground or a break in the wiring, it can cause a similar condition.
     
    Watt maker likes this.
  5. Mar 4, 2019 at 11:57 AM
    #65
    BOBONTUESDAY

    BOBONTUESDAY [OP] Grocery Getter

    Joined:
    Apr 13, 2016
    Member:
    #3127
    Messages:
    540
    Gender:
    Male
    Vehicle:
    2016 Limited Trd
    I located the plug and pin where the tails plug into under the drivers side of the dash. I might just run a new wire for the tails and plate lights if I can't locate the damaged wire
     
    NewImprovedRon likes this.
  6. Mar 4, 2019 at 12:52 PM
    #66
    NewImprovedRon

    NewImprovedRon Hey! Get off my grass!

    Joined:
    Jul 8, 2015
    Member:
    #1501
    Messages:
    12,155
    Gender:
    Male
    First Name:
    Ron
    Bentonville, AR
    Vehicle:
    2015 Radiant Red TSS Doublecab 4X4 Off Road
    Deck rail system, Bed divider, door sill protectors, LED reverse light bars, Aries Bull Bar with 28" 180 watt LED light bar, LED step lights, LED bed lights, driver-side grab handle, TRD Rear Sway Bar, BedRug bed mat and tailgate mat, Morimoto Fog Lights, more to come.....
    Are you getting full voltage at the plug you found? Might be the easiest resolution.
     
  7. Mar 4, 2019 at 2:02 PM
    #67
    BOBONTUESDAY

    BOBONTUESDAY [OP] Grocery Getter

    Joined:
    Apr 13, 2016
    Member:
    #3127
    Messages:
    540
    Gender:
    Male
    Vehicle:
    2016 Limited Trd
    Yes at plug I am, but at the tail light end I am not. I couldn't find my good multi meter or I would of done further testing. I'll most likely do this when it warms up or when I get time for now its rigged back to the trailer plug luckily that circuit is 30 amps.
     
    NewImprovedRon likes this.
  8. May 17, 2019 at 7:44 PM
    #68
    nanotech9

    nanotech9 New Member

    Joined:
    Feb 20, 2019
    Member:
    #26408
    Messages:
    5
    Gender:
    Male
    First Name:
    Eric
    Vehicle:
    2014 Tundra SR5
    Any luck? I’ve got a 2014 and today the front left running light and blinker stopped working. Tonight I notice I’ve got no tail lights or front running lights.

    The blinker circuits all work except front left.

    No fog lights.

    I just noticed mu CEL is lit and traction control is off as well. This is new after I started messing with fuses though.
     
  9. May 17, 2019 at 8:03 PM
    #69
    nanotech9

    nanotech9 New Member

    Joined:
    Feb 20, 2019
    Member:
    #26408
    Messages:
    5
    Gender:
    Male
    First Name:
    Eric
    Vehicle:
    2014 Tundra SR5
    Sooo I originally replaced the TURN-HAZ 15A fuse under the hood.

    Finally found the insanely hidden fuse box under the left driver dash and found that TAIL 15A was also blown. I’m back in business. Just need to replace the front left blinker/running light.

    32C55510-BF5C-477B-B83C-D4DF12CE249A.jpg
    6531DACF-557B-48BD-987F-4A9AC6B2F3E0.jpg
     
    NewImprovedRon likes this.
  10. May 17, 2019 at 8:08 PM
    #70
    Wynnded

    Wynnded Mask

    Joined:
    Apr 20, 2014
    Member:
    #379
    Messages:
    2,918
    Gender:
    Male
    Rockies
    Vehicle:
    2011 RCSB S/C'd 5.7L AWD Tundra
    OEM Upgrades: TRD PRO BBS Wheels TRD S/C, OVTune and +2 psi pulley TRD Rear Sway Bar Fox TRD Pro Shocks Limited mirrors (auto darkening/backup camera/power fold) Limited Grill Mod Stubby Antenna Automatic Climate Controls Mod Automatic Headlamp Mod Sequoia Front Sway Bar Mod Sequoia Transfer Case Mod Sequoia Leather Steering Wheel Mod Sequoia Limited Gage Cluster Mod Sequoia LED Headlamp Upgrade Window Tint Fake Manual Transmission Mod 10" BAMufflers Stainless Catback Engine Block Heater Illuminated Ignition Key Ring Mod Deck Rail System w/cleats
    Ya, that bugger is kinda hard to get to.
     
  11. May 17, 2019 at 8:48 PM
    #71
    nanotech9

    nanotech9 New Member

    Joined:
    Feb 20, 2019
    Member:
    #26408
    Messages:
    5
    Gender:
    Male
    First Name:
    Eric
    Vehicle:
    2014 Tundra SR5
    For the record I think I started with just a burnt out blinker filament front left.

    I only had an LED tail light style bulb that I believe blew both my fuses.

    However, its strane that it caused the exact same problem/symptoms the OP has. If I were him I would concentrate my efforts around the hidden fuse box and see if one of the connectors there was pushed through or if there is a broken wire.

    On the other hand, I have no idea why my traction control is OFF and my CEL is on.
     
  12. May 17, 2019 at 8:52 PM
    #72
    Wynnded

    Wynnded Mask

    Joined:
    Apr 20, 2014
    Member:
    #379
    Messages:
    2,918
    Gender:
    Male
    Rockies
    Vehicle:
    2011 RCSB S/C'd 5.7L AWD Tundra
    OEM Upgrades: TRD PRO BBS Wheels TRD S/C, OVTune and +2 psi pulley TRD Rear Sway Bar Fox TRD Pro Shocks Limited mirrors (auto darkening/backup camera/power fold) Limited Grill Mod Stubby Antenna Automatic Climate Controls Mod Automatic Headlamp Mod Sequoia Front Sway Bar Mod Sequoia Transfer Case Mod Sequoia Leather Steering Wheel Mod Sequoia Limited Gage Cluster Mod Sequoia LED Headlamp Upgrade Window Tint Fake Manual Transmission Mod 10" BAMufflers Stainless Catback Engine Block Heater Illuminated Ignition Key Ring Mod Deck Rail System w/cleats
    The TC is off because the CEL is on, it's Toyota/Lexus default behavior. Figure out the CEL and the TC will come back on.
     
    nanotech9 likes this.
  13. May 17, 2019 at 8:59 PM
    #73
    BOBONTUESDAY

    BOBONTUESDAY [OP] Grocery Getter

    Joined:
    Apr 13, 2016
    Member:
    #3127
    Messages:
    540
    Gender:
    Male
    Vehicle:
    2016 Limited Trd
    I'm glad you figured yours out.
    I've tested and located the tail light fuse wire it does get power to the wire, but I have not followed it all the way down the truck to figure out where it is messed up. I've got it wires to my trailer plug for now and it works I'll get around to it eventually to run a whole new wire for the tailights.
    I would discounted the battery for 5 to 10 min it'll clear the code. Unless you want to get the coswa read.
     
    nanotech9 likes this.
  14. May 17, 2019 at 9:08 PM
    #74
    nanotech9

    nanotech9 New Member

    Joined:
    Feb 20, 2019
    Member:
    #26408
    Messages:
    5
    Gender:
    Male
    First Name:
    Eric
    Vehicle:
    2014 Tundra SR5
    I’ve got the reader and toyota software but my pc laptop is at work.

    Code cleared on its on after the fourth or fifth start.

    So... somewhere I’ve got the wiring diagram for the entire truck. Let me dig around in the next few days and see if I can make heads and tails of it. Maybe theres another break in the line between the fusebox and the tail light that would be suspect. At the least I can probably find the wire colors.

    I seriously doubt that fuse feeds the lights directly. If so its splitting to the fogs, and all the running lights. Ill bet it feeds a something else.

    Ill dig through the wiring diagram.
     
    BOBONTUESDAY [OP] likes this.
  15. May 17, 2019 at 9:26 PM
    #75
    BOBONTUESDAY

    BOBONTUESDAY [OP] Grocery Getter

    Joined:
    Apr 13, 2016
    Member:
    #3127
    Messages:
    540
    Gender:
    Male
    Vehicle:
    2016 Limited Trd
    Yeah I figured out it feeds something related to the fogs when my fogs stopped working.
    What I've deduced is that the tail light fuse controls something in the fogs, running lights in the tails, and the license plate lights.
    I guarantee it splits somewhere I just gotta find it these new trucks have so much wiring lol.
    It's a penny corrosion green colored wire.
     
  16. May 18, 2019 at 4:34 AM
    #76
    xtyfighterx

    xtyfighterx New Member

    Joined:
    Aug 28, 2016
    Member:
    #4360
    Messages:
    1,961
    Gender:
    Male
    First Name:
    Ty
    North Idaho
    Vehicle:
    2015 Black Crewmax Mid Travel
    Mid travel fox 2.5 coilovers 2.0 real shocks shims 295 70 18 trail grapplers pro accessories 32in light bar blacked out bed cover sway bar Moto metal 970 18x9
    What about the main switch that activates The lights,parking lights,fog lights etc on the column?

    I recently had an issue with my map lights doing the same thing no juice going to it fuse was good everything worked fine on that circuit but the driver map light it turned out to be the little white switch and it which was a mother to find and purchase.
     
  17. Nov 8, 2019 at 9:09 PM
    #77
    TBBUCS

    TBBUCS New Member

    Joined:
    Nov 8, 2019
    Member:
    #38454
    Messages:
    2
    Gender:
    Male
    I had the same problem on my 2000 Tundra. Then my battery took a crap. Put a new battery in and bam, they worked.
     
  18. Nov 8, 2019 at 9:10 PM
    #78
    TBBUCS

    TBBUCS New Member

    Joined:
    Nov 8, 2019
    Member:
    #38454
    Messages:
    2
    Gender:
    Male
    Check battery. Taillights would not work and then battery took a crap. Replaced with brand new battery and bam they worke .
     
  19. Nov 11, 2019 at 12:42 PM
    #79
    BOBONTUESDAY

    BOBONTUESDAY [OP] Grocery Getter

    Joined:
    Apr 13, 2016
    Member:
    #3127
    Messages:
    540
    Gender:
    Male
    Vehicle:
    2016 Limited Trd
    I'm at 221k now same battery still have the taillights rigged up. But I'll let you know when I swap batteries if that works.
     
  20. Jan 14, 2020 at 6:34 PM
    #80
    rleem

    rleem New Member

    Joined:
    Jan 14, 2020
    Member:
    #41219
    Messages:
    1
    Gender:
    Male
    Any update on the issue?

    I have the same issue. ALL my lights worked then I was messing with my front left parking light that was out. It had a connection barb that wasn't connecting anymore so I pull it out of my head light, fixed the metal piece and put it back in the headlight. Got it to turn on again but then I noticed my fog, license and running tail lights wont work at all any more. Ive tested all my fuses twice and replaced the brake light switch under the drivers side dash. Still no luck!

    Any suggestions??
     
  21. Jan 16, 2020 at 3:45 PM
    #81
    BOBONTUESDAY

    BOBONTUESDAY [OP] Grocery Getter

    Joined:
    Apr 13, 2016
    Member:
    #3127
    Messages:
    540
    Gender:
    Male
    Vehicle:
    2016 Limited Trd
    What year tundra do you have?
    I never figured out what was wrong with mine. I ended up wiring my tail lights to my trailer plug in to get it going for now been like that for a while now. My fogs went out too the fogs some how are controlled by the taillight fuse. I left the tailight fuse in and just wired the tails to the trailer plug.

    I did determine that the taillights run on a green wire going from the fuse box in the dash all the way back but I never got around to finding where it was messed up.
    My suggestion would be to check the harness where it goes above the spare tire that's the only spot I didnt look. Also check all your relays but none of that helped me I still dont know why it happened I just patched it for now.

    For me I believe it's either a loose or corroded plugin somewhere or the wire has been damaged but hasn't broken all the way through yet. I'll probably never figure out what wrong with it but good luck on yours.
     
  22. Sep 16, 2020 at 7:42 PM
    #82
    Yowhatsup

    Yowhatsup New Member

    Joined:
    Jan 31, 2019
    Member:
    #25384
    Messages:
    30
    Gender:
    Male
    First Name:
    Jeremiah
    California
    Vehicle:
    2013 limited Crewmax 4 x 4
    Amp electric steps, lift, 20 fuel rims with 35" tires
    I recently switched headlights to led & my taillights are not working. I've checked all the fuses & yes brake lights & blinkers working fine. Help any advice?
     
  23. Sep 17, 2020 at 10:17 AM
    #83
    BOBONTUESDAY

    BOBONTUESDAY [OP] Grocery Getter

    Joined:
    Apr 13, 2016
    Member:
    #3127
    Messages:
    540
    Gender:
    Male
    Vehicle:
    2016 Limited Trd
    Switch back to stock and see if that makes a difference. Do you mean your taillight running lights or brake lights and blinker too?
     
  24. Sep 17, 2020 at 10:20 AM
    #84
    Yowhatsup

    Yowhatsup New Member

    Joined:
    Jan 31, 2019
    Member:
    #25384
    Messages:
    30
    Gender:
    Male
    First Name:
    Jeremiah
    California
    Vehicle:
    2013 limited Crewmax 4 x 4
    Amp electric steps, lift, 20 fuel rims with 35" tires
    I threw them away so that's not really an option!
     
  25. Sep 17, 2020 at 10:22 AM
    #85
    BOBONTUESDAY

    BOBONTUESDAY [OP] Grocery Getter

    Joined:
    Apr 13, 2016
    Member:
    #3127
    Messages:
    540
    Gender:
    Male
    Vehicle:
    2016 Limited Trd
    I would revert back to stock since that is the most recent work you did it has something to do with those. Are they just a plug and play harness or are they a full head light?
     
  26. Sep 17, 2020 at 10:22 AM
    #86
    Yowhatsup

    Yowhatsup New Member

    Joined:
    Jan 31, 2019
    Member:
    #25384
    Messages:
    30
    Gender:
    Male
    First Name:
    Jeremiah
    California
    Vehicle:
    2013 limited Crewmax 4 x 4
    Amp electric steps, lift, 20 fuel rims with 35" tires
    That's not an option as I threw them away.
     
  27. Sep 17, 2020 at 10:32 AM
    #87
    Yowhatsup

    Yowhatsup New Member

    Joined:
    Jan 31, 2019
    Member:
    #25384
    Messages:
    30
    Gender:
    Male
    First Name:
    Jeremiah
    California
    Vehicle:
    2013 limited Crewmax 4 x 4
    Amp electric steps, lift, 20 fuel rims with 35" tires
    I went with the whole headlight. It's supposed to be plug n play
     
  28. Sep 17, 2020 at 10:34 AM
    #88
    BOBONTUESDAY

    BOBONTUESDAY [OP] Grocery Getter

    Joined:
    Apr 13, 2016
    Member:
    #3127
    Messages:
    540
    Gender:
    Male
    Vehicle:
    2016 Limited Trd
    What brand? Is this an ebay special? Just want to be clear that you checked the fuse box in the cab?
     
  29. Sep 17, 2020 at 10:48 AM
    #89
    Yowhatsup

    Yowhatsup New Member

    Joined:
    Jan 31, 2019
    Member:
    #25384
    Messages:
    30
    Gender:
    Male
    First Name:
    Jeremiah
    California
    Vehicle:
    2013 limited Crewmax 4 x 4
    Amp electric steps, lift, 20 fuel rims with 35" tires
    Yes I checked all the fuses. I bought from top gear auto but it looks like a no name china special
     

Products Discussed in

To Top