1. Welcome to Tundras.com!

    You are currently viewing as a guest! To get full-access, you need to register for a FREE account.

    As a registered member, you’ll be able to:
    • Participate in all Tundra discussion topics
    • Transfer over your build thread from a different forum to this one
    • Communicate privately with other Tundra owners from around the world
    • Post your own photos in our Members Gallery
    • Access all special features of the site

Stock head unit resets sound settings

Discussion in '3rd Gen Tundras (2014+)' started by vierra4, Sep 21, 2015.

  1. Sep 21, 2015 at 12:44 PM
    #1
    vierra4

    vierra4 [OP] New Member

    Joined:
    Jun 6, 2015
    Member:
    #1386
    Messages:
    34
    Gender:
    Male
    First Name:
    Shawn
    Utah
    Vehicle:
    '14 Tundra Platinum - Attitude Black
    3" lift - 34" Toyo AT2s on 20" XD Brigades
    Does anybody else have an issue with bass treble and mid settings defaulting back to factory settings?

    I have to reset up my preferences once a week it seems like.

    Is this a common problem?image.jpg
     
  2. Sep 21, 2015 at 12:46 PM
    #2
    T-Rex266

    T-Rex266 .org? Never heard of her. Staff Member

    Joined:
    Jan 5, 2014
    Member:
    #6
    Messages:
    53,592
    Gender:
    Male
    None, but they all differ from type of audio... Pandora vs steaming BT vs radio. I set them all up the same.
     
  3. Sep 22, 2015 at 2:56 PM
    #3
    Martin Rolka

    Martin Rolka New Member

    Joined:
    Jan 13, 2014
    Member:
    #86
    Messages:
    19
    Gender:
    Male
    First Name:
    Martin
    Vehicle:
    2014 Tundra Crewmax Limited
    Have a 2014, mine does the same thing. Talked to the dealer they say there is no fix. If anyone does let us know.
     
  4. Sep 22, 2015 at 6:52 PM
    #4
    RailroadAG93

    RailroadAG93 New Member

    Joined:
    Aug 28, 2015
    Member:
    #1726
    Messages:
    25
    Gender:
    Male
    First Name:
    Craig
    Vehicle:
    2014 Tundra Crewmax Platinum
    305.55.20 Toyo AT2's 3.0" Leveling kit Rigid Grill & LED's
    Mine does the same. Taking it in tomorrow morning to do a software update that hopefully corrects the Bluetooth connection error and the Pandora/EnTune freeze up.
     
  5. May 8, 2017 at 5:30 AM
    #5
    CL65drvr

    CL65drvr New Member

    Joined:
    May 8, 2017
    Member:
    #7614
    Messages:
    1
    Gender:
    Male
    Vehicle:
    2016 Tundra Crewmax Limited
    Having the same issues in my 16 Tundra
     
  6. May 8, 2017 at 9:36 AM
    #6
    14tundra

    14tundra On Wisconsin!

    Joined:
    Sep 27, 2016
    Member:
    #4683
    Messages:
    659
    Gender:
    Male
    First Name:
    Mike
    WI
    Vehicle:
    2014 Platinum Crewmax 4x4 5.7L 1G3
    I have a 14 w/ JBL and this happens all the time. Already went to the dealer and had the SW updated. still does it...
     
  7. May 8, 2017 at 12:01 PM
    #7
    HUTCHJ

    HUTCHJ I can ride my bike with no handlebars

    Joined:
    Nov 22, 2016
    Member:
    #5308
    Messages:
    729
    Gender:
    Male
    First Name:
    J
    Dang that sucks. I haven't noticed that but I'll definitely keep an eye out for it. I had to set up each source independently but other than that it has been good.
     
  8. May 8, 2017 at 5:28 PM
    #8
    MakMurph

    MakMurph I'm here

    Joined:
    Feb 22, 2016
    Member:
    #2750
    Messages:
    305
    Gender:
    Male
    Great communist state of New York
    Vehicle:
    2019 Super White TRD PRO
    Window tint,RB20 running boards,Falken wildpeaks 295/70/18, CB +2 shackles, CB bumper shim kit, TRD rear sway bar, spidertraxx 1.25” wheel spacers,
    Happened to me awhile back on my '16 with nav and jbl dealer kept saying no updates so I called Toyota and sure enough there was a software update had them do it and it's been fine ever since seems like it always happened after I got off the phone
     

Products Discussed in

To Top