1. Welcome to Tundras.com!

    You are currently viewing as a guest! To get full-access, you need to register for a FREE account.

    As a registered member, you’ll be able to:
    • Participate in all Tundra discussion topics
    • Communicate privately with other Tundra owners from around the world
    • Post your own photos in our Members Gallery
    • Access all special features of the site

Stock head unit resets sound settings

Discussion in '3rd Gen Tundras (2014+)' started by vierra4, Sep 21, 2015.

  1. Sep 21, 2015 at 12:44 PM
    #1
    vierra4

    vierra4 [OP] New Member

    Joined:
    Jun 6, 2015
    Member:
    #1386
    Messages:
    34
    Gender:
    Male
    First Name:
    Shawn
    Utah
    Vehicle:
    '14 Tundra Platinum - Attitude Black
    3" lift - 34" Toyo AT2s on 20" XD Brigades
    Does anybody else have an issue with bass treble and mid settings defaulting back to factory settings?

    I have to reset up my preferences once a week it seems like.

    Is this a common problem?image.jpg
     
  2. Sep 21, 2015 at 12:46 PM
    #2
    Sean266

    Sean266 Mr. Clean Staff Member

    Joined:
    Jan 5, 2014
    Member:
    #6
    Messages:
    19,397
    Gender:
    Male
    Colorado
    None, but they all differ from type of audio... Pandora vs steaming BT vs radio. I set them all up the same.
     
  3. Sep 22, 2015 at 2:56 PM
    #3
    Martin Rolka

    Martin Rolka New Member

    Joined:
    Jan 13, 2014
    Member:
    #86
    Messages:
    19
    Gender:
    Male
    First Name:
    Martin
    Vehicle:
    2014 Tundra Crewmax Limited
    Have a 2014, mine does the same thing. Talked to the dealer they say there is no fix. If anyone does let us know.
     
  4. Sep 22, 2015 at 6:52 PM
    #4
    RailroadAG93

    RailroadAG93 New Member

    Joined:
    Aug 28, 2015
    Member:
    #1726
    Messages:
    25
    Gender:
    Male
    First Name:
    Craig
    Vehicle:
    2014 Tundra Crewmax Platinum
    305.55.20 Toyo AT2's 3.0" Leveling kit Rigid Grill & LED's
    Mine does the same. Taking it in tomorrow morning to do a software update that hopefully corrects the Bluetooth connection error and the Pandora/EnTune freeze up.
     
  5. May 8, 2017 at 5:30 AM
    #5
    CL65drvr

    CL65drvr New Member

    Joined:
    May 8, 2017
    Member:
    #7614
    Messages:
    1
    Gender:
    Male
    Vehicle:
    2016 Tundra Crewmax Limited
    Having the same issues in my 16 Tundra
     
  6. May 8, 2017 at 9:36 AM
    #6
    14tundra

    14tundra On Wisconsin!

    Joined:
    Sep 27, 2016
    Member:
    #4683
    Messages:
    606
    Gender:
    Male
    First Name:
    Mike
    WI
    Vehicle:
    2014 Platinum Crewmax 4x4 5.7L 1G3
    I have a 14 w/ JBL and this happens all the time. Already went to the dealer and had the SW updated. still does it...
     
  7. May 8, 2017 at 12:01 PM
    #7
    HUTCHJ

    HUTCHJ I can ride my bike with no handlebars

    Joined:
    Nov 22, 2016
    Member:
    #5308
    Messages:
    534
    Gender:
    Male
    First Name:
    Jared
    Dallas, Texas
    Vehicle:
    '17 Limited CM MGM Tundra
    Dang that sucks. I haven't noticed that but I'll definitely keep an eye out for it. I had to set up each source independently but other than that it has been good.
     
  8. May 8, 2017 at 5:28 PM
    #8
    MakMurph

    MakMurph I'm here

    Joined:
    Feb 22, 2016
    Member:
    #2750
    Messages:
    138
    Gender:
    Male
    Great communist state of New York
    Vehicle:
    2016 silver sky crewmax TRD
    Headlight retrofit by eledobleu aka the man,tow mirrors,window tint,TRD sway bar, BAM 8" exhaust, BFG KO2's
    Happened to me awhile back on my '16 with nav and jbl dealer kept saying no updates so I called Toyota and sure enough there was a software update had them do it and it's been fine ever since seems like it always happened after I got off the phone
     

Products Discussed in

To Top