1. Welcome to Tundras.com!

    You are currently viewing as a guest! To get full-access, you need to register for a FREE account.

    As a registered member, you’ll be able to:
    • Participate in all Tundra discussion topics
    • Transfer over your build thread from a different forum to this one
    • Communicate privately with other Tundra owners from around the world
    • Post your own photos in our Members Gallery
    • Access all special features of the site

Rockford DSR1 Help Needed

Discussion in 'Audio & Video' started by rollin-on-dubs, Sep 14, 2020.

  1. Sep 14, 2020 at 5:47 PM
    #1
    rollin-on-dubs

    rollin-on-dubs [OP] New Member

    Joined:
    May 29, 2015
    Member:
    #1351
    Messages:
    24
    Gender:
    Male
    First Name:
    Chuck
    Middle TN
    Vehicle:
    2014 CrewMax Platinum
    Toytec Boss Suspension SPC Light Racing UCA's Coach Builder 3" Rear Shackles 20x9 Fuel Boost 275/60/20 Nitto Terra Grappler G2 Locker-Down Center Console Safe Morimoto XB LED Fog Lights Ellis Precision Shift Knob Ellis Precision Battery Hold Down
    ive got a JL 5 ch amp installed with JL door speakers, removed fix86 and replaced it with DSR1 along with Toyota T Harness. But now there is no audio from door speakers. I can hear some radio noise come from the subs, I unplugged the sub rcas from dsr to amp for now.

    I tried adjusting gains and crossx on amp but audio.

    I don’t have anything connected to the high level inputs that are on the harness since I’m using the cam bus connectors from factory amp.

    Speaker config has not changed, the JL audio amp config has not changed. The only change is the dsr1.

    Any assistance would be appreciated.
     
  2. Sep 16, 2020 at 7:47 AM
    #2
    rollin-on-dubs

    rollin-on-dubs [OP] New Member

    Joined:
    May 29, 2015
    Member:
    #1351
    Messages:
    24
    Gender:
    Male
    First Name:
    Chuck
    Middle TN
    Vehicle:
    2014 CrewMax Platinum
    Toytec Boss Suspension SPC Light Racing UCA's Coach Builder 3" Rear Shackles 20x9 Fuel Boost 275/60/20 Nitto Terra Grappler G2 Locker-Down Center Console Safe Morimoto XB LED Fog Lights Ellis Precision Shift Knob Ellis Precision Battery Hold Down
    I updated the firmware again and reflashed to Toyota specific, but still no audio.

    I plugged the factory amp back in and I get audio in dash speakers.

    I’m at a loss?
     
  3. Sep 16, 2020 at 8:08 AM
    #3
    Danimal86

    Danimal86 What's a Dickfir?

    Joined:
    Aug 29, 2017
    Member:
    #9321
    Messages:
    3,066
    Gender:
    Male
    First Name:
    Daniel
    Sacramento, CA
    Vehicle:
    2017 White Tundra SR5
    Email james at tech12volts and see what he says tech12volt@gmail.com
    give him as much information as you can (jbl, factory head unit....) and maybe include a pic of what inputs you are using with the dsr1.
     
  4. Sep 16, 2020 at 9:03 AM
    #4
    DXO

    DXO New Member

    Joined:
    Feb 6, 2020
    Member:
    #42228
    Messages:
    12
    Gender:
    Male
    South Shore, MA
    Vehicle:
    2014 Crewmax Limited
    Did you buy the dsr1 already set up? You could plug it into the computer or connect through the app and make sure its set up for the T harness and that the speaker config is correct.
     
  5. Sep 16, 2020 at 10:20 AM
    #5
    dittothat

    dittothat New Member

    Joined:
    Feb 23, 2019
    Member:
    #26579
    Messages:
    507
    First Name:
    Nick
    SD
    Vehicle:
    2016 Crewmax Platinum
    30% tint, wireless charging, front camera, DIY pop and lock, Truck Covers USA American Work Cover
    This could be a ton of things but here are a few off the top of my head to check:
    • Since you’re using it only rcas make sure low level input is selected on the amp for all inputs
    • If doors are off do a continuity check from amp to speaker terminal. If not do a quick double check of your dsr1 to amp wiring. Make sure all connectors are plugged in fully as people have received bad T harnesses
    • Check to make sure amp input for door rcaS is on high pass (Or all pass) filter. Go through dsr1 setting that make sure that is also selected for high pass (or all pass) filter.
    • If dash speakers are working; confirm door tweeters are working too. They’re wired together. Or was this altered when you installed your speakers?
     

Products Discussed in

To Top