1. Welcome to Tundras.com!

    You are currently viewing as a guest! To get full-access, you need to register for a FREE account.

    As a registered member, you’ll be able to:
    • Participate in all Tundra discussion topics
    • Communicate privately with other Tundra owners from around the world
    • Post your own photos in our Members Gallery
    • Access all special features of the site

Help with How-To Enable Fog Lights

Discussion in 'Lighting' started by pmedic048, May 1, 2015.

  1. May 1, 2015 at 5:38 PM
    #1
    pmedic048

    pmedic048 [OP] Pull away from the herd, drive a Tundra!

    Joined:
    Dec 22, 2014
    Member:
    #820
    Messages:
    49
    Gender:
    Male
    First Name:
    Mike
    SC
    Vehicle:
    2008 SR5 Dbl Cad & 2015 SR5 CrewMax 4x4
    3" front spacer lift and 2" rear spring lift. Moto rims 18x9 with 18+ offset wrapped with 295x70x18 Nitto Terra Grappler G2, K&N drop in fliter and G-Tek SABM.
    Hey everyone,
    I have a 2015 crewmax and I tried the Eddie enable fog light mod. After I cut and jumped the wires my fog lights didn't work, so I put them back to stock and now I don't have fog, park or tail lights. With the headlights off my parking lights work and my DRL work. I checked all the fuses and they are good. Has anyone else ran into this issue before? Thanks Mike
     
  2. May 1, 2015 at 6:23 PM
    #2
    Sean266

    Sean266 #ThinBlueLine Staff Member

    Joined:
    Jan 5, 2014
    Member:
    #6
    Messages:
    10,785
    Gender:
    Male
    Colorado
    Any photos to show what was done?
     
    pmedic048 likes this.
  3. May 1, 2015 at 6:30 PM
    #3
    Mike

    Mike Tread lightly.

    Joined:
    Jan 13, 2014
    Member:
    #87
    Messages:
    2,556
    Gender:
    Male
    First Name:
    Mike
    south carolina
    Vehicle:
    2003 tundra sr5 4x4 stepside....
    yep bank account is running low from it..
    Did you do the mod with power applied to the truck?

    Are you sure you checked the fuses under the hood also?

    Sounds like either the connections you made are bad or you dead shorted something (fuse out). Honestly.
     
    pmedic048 likes this.
  4. May 1, 2015 at 6:31 PM
    #4
    Sean266

    Sean266 #ThinBlueLine Staff Member

    Joined:
    Jan 5, 2014
    Member:
    #6
    Messages:
    10,785
    Gender:
    Male
    Colorado
    This is my guess...
     
    pmedic048 likes this.
  5. May 1, 2015 at 9:52 PM
    #5
    csuviper

    csuviper Moderator Staff Member

    Joined:
    Jan 6, 2014
    Member:
    #38
    Messages:
    8,752
    Gender:
    Male
    First Name:
    Brian
    Broomfield, CO
    Vehicle:
    2012 Rock Warrior 5.7L 4X4
    Some Mods :) See build thread for details
    You already said fuses are ok so check the new wire connections. If you used quick splices there is a chance that the wires are not quite touching.

    I did the mod in my truck with no problems
     
    pmedic048 likes this.
  6. May 2, 2015 at 10:22 AM
    #6
    pmedic048

    pmedic048 [OP] Pull away from the herd, drive a Tundra!

    Joined:
    Dec 22, 2014
    Member:
    #820
    Messages:
    49
    Gender:
    Male
    First Name:
    Mike
    SC
    Vehicle:
    2008 SR5 Dbl Cad & 2015 SR5 CrewMax 4x4
    3" front spacer lift and 2" rear spring lift. Moto rims 18x9 with 18+ offset wrapped with 295x70x18 Nitto Terra Grappler G2, K&N drop in fliter and G-Tek SABM.
    Hi guys, thanks for the replys. I soldered the wires back to stock, I check fuses under the hood and I even changed the fog light fuse with a new one. I had the battery disconnect when I did the mod, ate there any other fuses beside under the hood? I appreciate all your guys help.
     
    Sean266 likes this.
  7. May 2, 2015 at 10:59 AM
    #7
    Sean266

    Sean266 #ThinBlueLine Staff Member

    Joined:
    Jan 5, 2014
    Member:
    #6
    Messages:
    10,785
    Gender:
    Male
    Colorado
    Pop the fuse cover panel under the hood...I dont recall off hand if there are any direct relations to it, but the cover will have the associated labels with said fuse.
     
    pmedic048 likes this.
  8. May 2, 2015 at 11:02 AM
    #8
    pmedic048

    pmedic048 [OP] Pull away from the herd, drive a Tundra!

    Joined:
    Dec 22, 2014
    Member:
    #820
    Messages:
    49
    Gender:
    Male
    First Name:
    Mike
    SC
    Vehicle:
    2008 SR5 Dbl Cad & 2015 SR5 CrewMax 4x4
    3" front spacer lift and 2" rear spring lift. Moto rims 18x9 with 18+ offset wrapped with 295x70x18 Nitto Terra Grappler G2, K&N drop in fliter and G-Tek SABM.
    Thank you everyone for all the help and a huge thank you to Mike!! He is Mr.Tundra and I am thankful for your help sir.:amen:
     
    Mike and Sean266 like this.
  9. May 2, 2015 at 11:03 AM
    #9
    pmedic048

    pmedic048 [OP] Pull away from the herd, drive a Tundra!

    Joined:
    Dec 22, 2014
    Member:
    #820
    Messages:
    49
    Gender:
    Male
    First Name:
    Mike
    SC
    Vehicle:
    2008 SR5 Dbl Cad & 2015 SR5 CrewMax 4x4
    3" front spacer lift and 2" rear spring lift. Moto rims 18x9 with 18+ offset wrapped with 295x70x18 Nitto Terra Grappler G2, K&N drop in fliter and G-Tek SABM.
    Thanks Sean226, it was brought to my attention that there is a 2nd fuse box attached the ECU under the dash.
     
    Sean266 likes this.
  10. May 2, 2015 at 11:06 AM
    #10
    pmedic048

    pmedic048 [OP] Pull away from the herd, drive a Tundra!

    Joined:
    Dec 22, 2014
    Member:
    #820
    Messages:
    49
    Gender:
    Male
    First Name:
    Mike
    SC
    Vehicle:
    2008 SR5 Dbl Cad & 2015 SR5 CrewMax 4x4
    3" front spacer lift and 2" rear spring lift. Moto rims 18x9 with 18+ offset wrapped with 295x70x18 Nitto Terra Grappler G2, K&N drop in fliter and G-Tek SABM.
    It was a blown 15 amp fuse under the dash, thank you to all of you.
     
    Sean266 likes this.
  11. May 2, 2015 at 11:25 AM
    #11
    Mike

    Mike Tread lightly.

    Joined:
    Jan 13, 2014
    Member:
    #87
    Messages:
    2,556
    Gender:
    Male
    First Name:
    Mike
    south carolina
    Vehicle:
    2003 tundra sr5 4x4 stepside....
    yep bank account is running low from it..
    Sometimes it easier with a phone call man. Glad I could help.
     
    pmedic048 likes this.
To Top