1. Welcome to Tundras.com!

    You are currently viewing as a guest! To get full-access, you need to register for a FREE account.

    As a registered member, you’ll be able to:
    • Participate in all Tundra discussion topics
    • Transfer over your build thread from a different forum to this one
    • Communicate privately with other Tundra owners from around the world
    • Post your own photos in our Members Gallery
    • Access all special features of the site

Has anyone put a Android head unit on there 2014 or up ?

Discussion in 'New Member Introductions' started by Aimstudent, Apr 10, 2019.

  1. Apr 10, 2019 at 5:02 PM
    #1
    Aimstudent

    Aimstudent [OP] New Member

    Joined:
    Apr 10, 2019
    Member:
    #28919
    Messages:
    0
    Gender:
    Male
    Looking for how y'all wired it up I have an eonon head unit I'm going to wire up wondering if any one has any suggestions on wiring it up
     
    OR18TRD, T-Rex266 and Pinay like this.
  2. Apr 10, 2019 at 5:09 PM
    #2
    Pinay

    Pinay New Member

    Joined:
    Sep 14, 2018
    Member:
    #19379
    Messages:
    15,711
    Gender:
    Female
    First Name:
    Monet
    Vehicle:
    2015 Black - SR5 - CrewMax - 4x4 - TSS Dirty Seven Club
    Mahal kita Kuya
    :wave: Hiya and welcome from SoCal!!!
     
    Aimstudent [OP] likes this.
  3. Apr 10, 2019 at 5:13 PM
    #3
    Pinay

    Pinay New Member

    Joined:
    Sep 14, 2018
    Member:
    #19379
    Messages:
    15,711
    Gender:
    Female
    First Name:
    Monet
    Vehicle:
    2015 Black - SR5 - CrewMax - 4x4 - TSS Dirty Seven Club
    Mahal kita Kuya
    I havent heard of eonon on the forum but those with experience will hopefully come and help you out shortly. In the meantime have you browsed the audio section? Me, i let the pros do my work, too complicated for me!
     
  4. Apr 10, 2019 at 5:47 PM
    #4
    T-Rex266

    T-Rex266 Independentoffroad who? That's cute. Staff Member

    Joined:
    Jan 5, 2014
    Member:
    #6
    Messages:
    53,869
    Gender:
    Male
    Welcome
     
  5. Apr 10, 2019 at 6:02 PM
    #5
    BROGAN

    BROGAN FNG

    Joined:
    Jun 11, 2018
    Member:
    #16057
    Messages:
    384
    Gender:
    Male
    First Name:
    Logan
    East TX
    Vehicle:
    2015 TRD Pro CM Inferno Fast
    Just ceck out build thread in sig
    Welcome.

    I think more pics will help. Post pics of what you have as a starting point. I put in the Alpine Halo 9" (iLX-F309TND). It runs android auto. It was plug and play though (as in, all the connectors just fit together). If it was going to take much more than that (eg a ton of soldering), like Tundra4Pinay said, I let the pros do it.

    upload_2019-4-10_19-59-1.jpg

    From this picture you can make out what I mean (hopefully). You just unplug the stock radio and plug in your wiring harness.

    upload_2019-4-10_20-0-20.jpg
     
  6. Apr 10, 2019 at 6:13 PM
    #6
    Berdine

    Berdine Voodoo Sport

    Joined:
    Aug 2, 2017
    Member:
    #8877
    Messages:
    1,783
    Gender:
    Male
    First Name:
    Frank
    Binghamton, NY
    Vehicle:
    2020 VooDoo Blue Trd Sport
    I have the eonon 10.1
     
  7. Apr 10, 2019 at 6:14 PM
    #7
    Berdine

    Berdine Voodoo Sport

    Joined:
    Aug 2, 2017
    Member:
    #8877
    Messages:
    1,783
    Gender:
    Male
    First Name:
    Frank
    Binghamton, NY
    Vehicle:
    2020 VooDoo Blue Trd Sport
    20180310_113522.jpg
     
    Pudge likes this.
  8. Apr 10, 2019 at 6:48 PM
    #8
    Aimstudent

    Aimstudent [OP] New Member

    Joined:
    Apr 10, 2019
    Member:
    #28919
    Messages:
    0
    Gender:
    Male
    Ya that's what I have do you have list of what you used to wire it up or pictures ..did you retain your steering wheel controls
     
  9. Apr 10, 2019 at 7:01 PM
    #9
    Berdine

    Berdine Voodoo Sport

    Joined:
    Aug 2, 2017
    Member:
    #8877
    Messages:
    1,783
    Gender:
    Male
    First Name:
    Frank
    Binghamton, NY
    Vehicle:
    2020 VooDoo Blue Trd Sport
  10. Apr 10, 2019 at 7:17 PM
    #10
    Aimstudent

    Aimstudent [OP] New Member

    Joined:
    Apr 10, 2019
    Member:
    #28919
    Messages:
    0
    Gender:
    Male
    Thanks man I have most of this already I appreciate it
     
  11. Apr 10, 2019 at 8:34 PM
    #11
    Larmand

    Larmand SSEM #6

    Joined:
    Dec 30, 2017
    Member:
    #11835
    Messages:
    4,074
    Gender:
    Male
    First Name:
    Lucas
    Fort Worth, TX
    Vehicle:
    2018 SLIGHTLY MODIFIED SR5 TRD CM 4x4-CEMENT
    Welcome to the party!!
     
  12. Apr 10, 2019 at 11:24 PM
    #12
    TXRailRoadBandit73

    TXRailRoadBandit73 RUNNIN' WITH THE DEVIL N MY TÜNDRA CRÜE

    Joined:
    May 30, 2016
    Member:
    #3487
    Messages:
    46,446
    Gender:
    Male
    First Name:
    Adam
    RGV, TEXAS
    Welcome from Texas
     
    Aimstudent [OP] likes this.
  13. Apr 11, 2019 at 1:37 AM
    #13
    Berdine

    Berdine Voodoo Sport

    Joined:
    Aug 2, 2017
    Member:
    #8877
    Messages:
    1,783
    Gender:
    Male
    First Name:
    Frank
    Binghamton, NY
    Vehicle:
    2020 VooDoo Blue Trd Sport
    It comes with a big black square plug on the wire harness, you have to cut it off and wire the Metra one to those wires.

    Yes, my steering wheel controls work. If I remember there are 4 or 3 wires for them to hook up from the radio, only needed to tap 2 of them into the Metra harness. When you get going i can pull mine out and see which ones.
     
  14. Apr 12, 2019 at 1:00 PM
    #14
    Aimstudent

    Aimstudent [OP] New Member

    Joined:
    Apr 10, 2019
    Member:
    #28919
    Messages:
    0
    Gender:
    Male
    Hey berdine I was able to get everything working except for the steering wheel controls if you could let me know how you did that thank you
     
    Berdine likes this.
  15. Apr 12, 2019 at 1:24 PM
    #15
    Berdine

    Berdine Voodoo Sport

    Joined:
    Aug 2, 2017
    Member:
    #8877
    Messages:
    1,783
    Gender:
    Male
    First Name:
    Frank
    Binghamton, NY
    Vehicle:
    2020 VooDoo Blue Trd Sport

    This is the email from autoharness that I used

    If your headunit is labelled with "Key 1" and "Key 2", you probably don't need the ASWC-1. Just connect the Key 1 to SW1 and Key 2 to SW2 I believe. Take a look at the attached diagram to understand which wire is SW1, SW2, etc.


    Screenshot_20190412-162207_Gallery.jpg


    Not sure what harness you used for the back up camera. This is the one I used, but should get you in the right direction with the above description of what wires to use.
     
    Aimstudent [OP] likes this.
  16. Apr 12, 2019 at 5:35 PM
    #16
    Prostar 190

    Prostar 190 Super Secret Elite Member #9

    Joined:
    Sep 26, 2017
    Member:
    #9912
    Messages:
    42,811
    Gender:
    Male
    First Name:
    Bryan
    OH
    Vehicle:
    2010 CrewMax limited 4X4
    6" lift 35" Toyo M/T
    Welcome from Ohio.
     

Products Discussed in

To Top