1. Welcome to Tundras.com!

    You are currently viewing as a guest! To get full-access, you need to register for a FREE account.

    As a registered member, you’ll be able to:
    • Participate in all Tundra discussion topics
    • Communicate privately with other Tundra owners from around the world
    • Post your own photos in our Members Gallery
    • Access all special features of the site

Driver's side window switch

Discussion in '3rd Gen Tundras (2014+)' started by Cubanchem, Apr 15, 2016.

  1. Apr 15, 2016 at 2:45 PM
    #1
    Cubanchem

    Cubanchem [OP] New Member

    Joined:
    Feb 11, 2016
    Member:
    #2664
    Messages:
    235
    Gender:
    Male
    First Name:
    Pedro
    East Bay CA
    Vehicle:
    2016 Mag Gray CrewMax 5.7L 4X4
    Anyone know if you can swap out the "auto down" only switch for an "auto up an down" or maybe add an auto switch for the passenger's side? Or maybe it's way more complicated than that. Anyone know?
     
  2. Apr 15, 2016 at 6:50 PM
    #2
    Wynnded

    Wynnded Wait, what?

    Joined:
    Apr 20, 2014
    Member:
    #379
    Messages:
    615
    Gender:
    Male
    Rockies
    Vehicle:
    2011 RCSB 5.7L AWD Tundra
    OEM Upgrades
    It's more complicated, there's an ECU and something or another to add. I haven't read of anyone bothering to follow through with it. With CANBUS wiring, it turns out that things don't seem to be as "plug and play" as they used to be.:annoyed:
     
  3. Apr 15, 2016 at 7:35 PM
    #3
    Cubanchem

    Cubanchem [OP] New Member

    Joined:
    Feb 11, 2016
    Member:
    #2664
    Messages:
    235
    Gender:
    Male
    First Name:
    Pedro
    East Bay CA
    Vehicle:
    2016 Mag Gray CrewMax 5.7L 4X4
    That's what I figured but was hoping for a plug and play option. Thanks for the info!
     
  4. Apr 16, 2016 at 3:40 AM
    #4
    CMB

    CMB New Member

    Joined:
    May 30, 2015
    Member:
    #1352
    Messages:
    71
    Gender:
    Male
    Vehicle:
    2010 Tundra DC 4X4 SR5
    Not nearly enough room here!
    I bought and installed Modual a few years ago from "Auto-Loc" through The Hoffman Group's website.It cost $ 50-60 and enables Auto-Up on any window.We have to scan our badge every day at work and auto-up on the Drivers-Side (like Wife's 04 Pilot) really helps.The wires are super thin but instructions were pretty clear.
     
    Last edited: Apr 16, 2016
    Wynnded likes this.
  5. Apr 16, 2016 at 10:30 AM
    #5
    Cubanchem

    Cubanchem [OP] New Member

    Joined:
    Feb 11, 2016
    Member:
    #2664
    Messages:
    235
    Gender:
    Male
    First Name:
    Pedro
    East Bay CA
    Vehicle:
    2016 Mag Gray CrewMax 5.7L 4X4
    Thanks for the info. Will look in to it.
     
  6. Apr 18, 2016 at 7:34 PM
    #6
    boardude

    boardude I am Batman!

    Joined:
    May 30, 2015
    Member:
    #1353
    Messages:
    384
    Gender:
    Male
    First Name:
    Kris
    Tucson, AZ
    Vehicle:
    2015 TRD Pro Inferno
    Your mom
    dcsleeper408 likes this.
  7. Apr 19, 2016 at 2:33 PM
    #7
    csuviper

    csuviper Moderator Staff Member

    Joined:
    Jan 6, 2014
    Member:
    #38
    Messages:
    8,770
    Gender:
    Male
    First Name:
    Brian
    Broomfield, CO
    Vehicle:
    2012 Rock Warrior 5.7L 4X4
    Some Mods :) See build thread for details
    boardude likes this.
  8. Apr 19, 2016 at 2:35 PM
    #8
    csuviper

    csuviper Moderator Staff Member

    Joined:
    Jan 6, 2014
    Member:
    #38
    Messages:
    8,770
    Gender:
    Male
    First Name:
    Brian
    Broomfield, CO
    Vehicle:
    2012 Rock Warrior 5.7L 4X4
    Some Mods :) See build thread for details
    Says it only controls 2 windows. Is there a version for all 5?
     
  9. Apr 19, 2016 at 2:57 PM
    #9
    boardude

    boardude I am Batman!

    Joined:
    May 30, 2015
    Member:
    #1353
    Messages:
    384
    Gender:
    Male
    First Name:
    Kris
    Tucson, AZ
    Vehicle:
    2015 TRD Pro Inferno
    Your mom
    It either does 2 windows auto both ways or 4 windows auto one way. I only care about the 2 front. I haven't seen a module that controls more than 4 but I have heard of guys buying two so they have 4 auto up and down.
     
  10. Apr 19, 2016 at 3:18 PM
    #10
    jberry813

    jberry813 The Mad Scientist

    Joined:
    Jan 8, 2014
    Member:
    #68
    Messages:
    1,002
    Gender:
    Male
    First Name:
    Jason
    Lake Tahoe
    Vehicle:
    2015 Tundra Platinum and 04 Tacoma
    Metric shit ton of parts
    My truck has auto up/down on both front windows factory. Maybe a Platinum only feature?


    As for the DEI stuff. They work great. I installed them on my old 1st gen. Needed 3 modules to do all the windows in the truck though. I also tied it to my alarm so they rolled up any time I armed it.

    http://www.youtube.com/watch?v=WoTEgKJj4fw
     
    Wynnded likes this.
  11. Apr 19, 2016 at 7:00 PM
    #11
    boardude

    boardude I am Batman!

    Joined:
    May 30, 2015
    Member:
    #1353
    Messages:
    384
    Gender:
    Male
    First Name:
    Kris
    Tucson, AZ
    Vehicle:
    2015 TRD Pro Inferno
    Your mom
    I think Platinums and 1794s. There were are a couple things I was surprised about that did not come stock on the Pros, the auto up/down and dual climate. And of course they had to upgrade the interior to leather on the 16's :(
     
To Top