1. Welcome to Tundras.com!

    You are currently viewing as a guest! To get full-access, you need to register for a FREE account.

    As a registered member, you’ll be able to:
    • Participate in all Tundra discussion topics
    • Transfer over your build thread from a different forum to this one
    • Communicate privately with other Tundra owners from around the world
    • Post your own photos in our Members Gallery
    • Access all special features of the site

Black Screen

Discussion in 'Audio & Video' started by CJ21, Oct 25, 2016.

  1. Oct 25, 2016 at 5:59 PM
    #1
    CJ21

    CJ21 [OP] CJ-21

    Joined:
    Aug 21, 2016
    Member:
    #4262
    Messages:
    983
    Gender:
    Male
    DELAWARE
    Vehicle:
    2016 Tundra platinum
    Clifford Alarm, 7" BDS lift with Fox coil overs, 20x12 with -44 off set fuel Mavericks , 35" TOYO Open Country Tires , Bush Wacker pocket fender flare ,2" rear Leaf springs, Bull Bar,
    :notsure: Has anyone had the issue with their 2016 tundra screen just going blank but still playing audio ???
     
  2. Oct 25, 2016 at 5:59 PM
    #2
    T-Rex266

    T-Rex266 Independentoffroad who? That's cute. Staff Member

    Joined:
    Jan 5, 2014
    Member:
    #6
    Messages:
    55,118
    Gender:
    Male
    Probably needs an Entune update.
     
  3. Oct 25, 2016 at 6:08 PM
    #3
    831Tun

    831Tun crazy Bastrd

    Joined:
    Jun 7, 2016
    Member:
    #3549
    Messages:
    10,906
    Gender:
    Male
    First Name:
    Warren
    Santa Cruz
    Vehicle:
    '16 CM limited
    TC LT w/ king 2.5 C/O and bypass, ADS bypass rear, Toytech shackles, TRD dual exhaust dumped, KM3 37s on Method standard +18. N_Fab front bumper, Westin rear w/ hitch relocate, RCI skids, Desert Eagle tranny skid, All Pro sliders, ARB dual compressor, 5.29 gears and ARB rear locker
    Sounds familiar. I think I just had the screen turned off and turned it back on.
     
  4. Oct 25, 2016 at 6:20 PM
    #4
    PRO BLANCO

    PRO BLANCO Dirt biking & fishing

    Joined:
    Jan 24, 2016
    Member:
    #2519
    Messages:
    17,554
    Gender:
    Male
    First Name:
    Rafael
    Alberta, Canada
    Vehicle:
    2017 TRD PRO, 2016 WR250R
    I've had mine turn off and turn back on, like I'm starting the truck,(like a reset) while I'm driving. Happened twice to me. No idea why :notsure:
     
  5. Oct 25, 2016 at 6:23 PM
    #5
    Law323

    Law323 it’s only weird if you make it weird

    Joined:
    Apr 7, 2016
    Member:
    #3081
    Messages:
    9,868
    Gender:
    Male
    First Name:
    Law
    Baton Rouge, La
    Vehicle:
    2012 4.6 L MGM DC
    Toytec BOSS suspension lift @ 3" (front) Toytec BOSS remote resi's (back) 1" Toytec block (rear) 275/70r18 Toyo AT2 Info system mod 3D MAXpider Kagu floor mats LED interior lights 50% ceramic tint front windows 35% ceramic tint windshield brow Bed mounted YETI bottle opener Paracord wrapped oh Sh!t bars 3" stubby antennae TRD sway bar Upcoming: LED backup lights OEM Backup camera Iron Cross Patriot step bars Trifold or roll up tonneau cover
    And what's wrong with black?? Hmmm?
     
    PapaGrizz and NewImprovedRon like this.
  6. Oct 25, 2016 at 6:31 PM
    #6
    T-Rex266

    T-Rex266 Independentoffroad who? That's cute. Staff Member

    Joined:
    Jan 5, 2014
    Member:
    #6
    Messages:
    55,118
    Gender:
    Male
  7. Oct 25, 2016 at 6:35 PM
    #7
    CaptTyler

    CaptTyler Life’s too short to have an ugly boat.

    Joined:
    Jul 23, 2015
    Member:
    #1561
    Messages:
    1,449
    Gender:
    Male
    First Name:
    Tyler
    Florida
    Vehicle:
    2012 MGM CM
    Bilstein 5100's +2 CB Shims CB +2 Shackles 285-75-17 Falken AT3W Rock Warrior Wheels BAMuffler 7" G-Tek SABM
  8. Oct 25, 2016 at 7:24 PM
    #8
    831Tun

    831Tun crazy Bastrd

    Joined:
    Jun 7, 2016
    Member:
    #3549
    Messages:
    10,906
    Gender:
    Male
    First Name:
    Warren
    Santa Cruz
    Vehicle:
    '16 CM limited
    TC LT w/ king 2.5 C/O and bypass, ADS bypass rear, Toytech shackles, TRD dual exhaust dumped, KM3 37s on Method standard +18. N_Fab front bumper, Westin rear w/ hitch relocate, RCI skids, Desert Eagle tranny skid, All Pro sliders, ARB dual compressor, 5.29 gears and ARB rear locker
    I kinda like it blank, the dysfunctional nav. display gets old in a hurry. Is it possible to have a single image, lose the nav, instead of split screen? I know, I should read the manual.
     
    Law323 likes this.
  9. Oct 25, 2016 at 7:48 PM
    #9
    Law323

    Law323 it’s only weird if you make it weird

    Joined:
    Apr 7, 2016
    Member:
    #3081
    Messages:
    9,868
    Gender:
    Male
    First Name:
    Law
    Baton Rouge, La
    Vehicle:
    2012 4.6 L MGM DC
    Toytec BOSS suspension lift @ 3" (front) Toytec BOSS remote resi's (back) 1" Toytec block (rear) 275/70r18 Toyo AT2 Info system mod 3D MAXpider Kagu floor mats LED interior lights 50% ceramic tint front windows 35% ceramic tint windshield brow Bed mounted YETI bottle opener Paracord wrapped oh Sh!t bars 3" stubby antennae TRD sway bar Upcoming: LED backup lights OEM Backup camera Iron Cross Patriot step bars Trifold or roll up tonneau cover
    Don't look at me, I'm more of a "hit it until it works and if that doesn't work buy a new one" kind of guy LOL

    Explains my television purchases in the past.
     
  10. Oct 25, 2016 at 7:52 PM
    #10
    TXRailRoadBandit73

    TXRailRoadBandit73 RUNNIN' WITH THE DEVIL AND THE TÜNDRA CRÜE

    Joined:
    May 30, 2016
    Member:
    #3487
    Messages:
    48,463
    Gender:
    Male
    First Name:
    Adam
    RGV, TEXAS
    Vehicle:
    Searching for my Fundra
    None yet
    Mine froze other day was playing from my mp3 after song ended screen froze cudnt turn off either pulled over turned truck off all was well after
     
  11. Oct 26, 2016 at 8:12 AM
    #11
    TigerTanker

    TigerTanker Tyranny doesn't leap, it creeps

    Joined:
    Oct 20, 2016
    Member:
    #4929
    Messages:
    275
    Gender:
    Male
    Tacoma WA
    Vehicle:
    2016 White Platinum Edition Tundra
    none so far
    My stereo turned off and on all the way to work today. Rebooted itself over and over. WTF?

    I've only had this 2016 Tundra for 10 days.
     
  12. Oct 26, 2016 at 8:31 AM
    #12
    ChucklesToy

    ChucklesToy New Member

    Joined:
    Apr 13, 2016
    Member:
    #3129
    Messages:
    854
    Gender:
    Male
    First Name:
    Chuck
    Round Rock, TX
    Vehicle:
    2019 Honda Ridgeline RTL-E
    Mine did an update over the weekend, but I've not had any of these issues.
     
  13. Oct 26, 2016 at 4:43 PM
    #13
    saadi996tt

    saadi996tt New Member

    Joined:
    Sep 18, 2016
    Member:
    #4580
    Messages:
    133
    Gender:
    Male
    First Name:
    Saadi
    Bakersfield, CA
    Vehicle:
    2014 CM LTD
    Limo Tint (all around), Weather Tech Floor Mats, Morimoto XB LED Fog Lights, Nerf Bars, Paragon Bed cover (Paint to match), Bilstein 6112’s (F) & 5100’s (R), Wireless iPhone charger, TRD rear sway bar, swing case, led bed lights, pop-n-lock...
    I had the same issue and the dealer couldn't update it for some reason or another. I ended up calling toyota corporate to open a case and they shipped out the new file to my local dealer. Got it scheduled and now everything is working great.
     
  14. Oct 26, 2016 at 6:22 PM
    #14
    zerch911

    zerch911 New Member

    Joined:
    Apr 14, 2016
    Member:
    #3141
    Messages:
    26
    Gender:
    Male
    San Antonio, Texas
    Vehicle:
    2016 Sky Silver Limited 4x4
    TRD Exhaust, 2018 Pro LED Lights, Bilstein Shock Leveling 6112 & 5160s, TRD Pro Color Matched Grill, Morimoto XB LED Fogs, 305/55/20 BFG KO2, Fuel Maverick Wheels
    I have had the black screen a couple of times now. It seems to happen right after the backup camera switches off. If you press the HOME button, everything comes back to normal. Not sure why it started happening all of a sudden. Had my 2016 for about 8 months.
     
  15. Apr 11, 2021 at 7:51 AM
    #15
    saybng

    saybng Just a member.

    Joined:
    Dec 13, 2015
    Member:
    #2243
    Messages:
    2,694
    Gender:
    Male
    First Name:
    Gary
    Ventura CA
    Vehicle:
    16 Tundra 1794 CM in BLACK!
    Method Nv's, falken wildpeak 275.65.20 Dirty deeds exhaust, 5100's all around...nothin fancy.
    Old thread but has anyone figured out a fix for the black screen issue? Mine just started doing it.
     
  16. Apr 11, 2021 at 8:53 AM
    #16
    saadi996tt

    saadi996tt New Member

    Joined:
    Sep 18, 2016
    Member:
    #4580
    Messages:
    133
    Gender:
    Male
    First Name:
    Saadi
    Bakersfield, CA
    Vehicle:
    2014 CM LTD
    Limo Tint (all around), Weather Tech Floor Mats, Morimoto XB LED Fog Lights, Nerf Bars, Paragon Bed cover (Paint to match), Bilstein 6112’s (F) & 5100’s (R), Wireless iPhone charger, TRD rear sway bar, swing case, led bed lights, pop-n-lock...
    I haven’t had the issue for some time now but I opened up a trouble ticket with Toyota corporate and they had me go to the local dealership to update the firmware and so far so good.
     
  17. Apr 11, 2021 at 10:07 AM
    #17
    saybng

    saybng Just a member.

    Joined:
    Dec 13, 2015
    Member:
    #2243
    Messages:
    2,694
    Gender:
    Male
    First Name:
    Gary
    Ventura CA
    Vehicle:
    16 Tundra 1794 CM in BLACK!
    Method Nv's, falken wildpeak 275.65.20 Dirty deeds exhaust, 5100's all around...nothin fancy.
    Might have to do that. :thumbsup:
     

Products Discussed in

To Top