1. Welcome to Tundras.com!

    You are currently viewing as a guest! To get full-access, you need to register for a FREE account.

    As a registered member, you’ll be able to:
    • Participate in all Tundra discussion topics
    • Transfer over your build thread from a different forum to this one
    • Communicate privately with other Tundra owners from around the world
    • Post your own photos in our Members Gallery
    • Access all special features of the site

2020 Android Auto

Discussion in 'Audio & Video' started by Paulismydog, Feb 14, 2020.

  1. Feb 14, 2020 at 8:07 AM
    #1
    Paulismydog

    Paulismydog [OP] New Member

    Joined:
    Dec 14, 2019
    Member:
    #39877
    Messages:
    45
    Gender:
    Male
    Vehicle:
    2020 Black Limited Double Cab
    Maybe dumb question. Is there a way to get head unit to automatically default to Android Auto instead of having to go into settings and select it everytime phone is connected? Thanks. Bob
     
  2. Feb 14, 2020 at 8:37 AM
    #2
    Rngr188

    Rngr188 New Member

    Joined:
    Feb 9, 2017
    Member:
    #6285
    Messages:
    1,326
    Gender:
    Male
    First Name:
    Chad
    Harrison AR
    Vehicle:
    2020 1794 MGM TRD OR
    Do you have the Android Auto app on your phone?
     
  3. Feb 14, 2020 at 8:39 AM
    #3
    Paulismydog

    Paulismydog [OP] New Member

    Joined:
    Dec 14, 2019
    Member:
    #39877
    Messages:
    45
    Gender:
    Male
    Vehicle:
    2020 Black Limited Double Cab
    Yes. It works. But I have to select it everytime on headunit.
     
  4. Feb 14, 2020 at 8:50 AM
    #4
    Rngr188

    Rngr188 New Member

    Joined:
    Feb 9, 2017
    Member:
    #6285
    Messages:
    1,326
    Gender:
    Male
    First Name:
    Chad
    Harrison AR
    Vehicle:
    2020 1794 MGM TRD OR
    When I plug my Samsung s10+ in it automatically goes to AA except my Pandora. Pandora plays but I have to tell it to play through AA just to get the option of thumbs up really. My Google maps pops up as soon as I plug in.
     
  5. Feb 14, 2020 at 8:52 AM
    #5
    Paulismydog

    Paulismydog [OP] New Member

    Joined:
    Dec 14, 2019
    Member:
    #39877
    Messages:
    45
    Gender:
    Male
    Vehicle:
    2020 Black Limited Double Cab
    I have same phone. Does the head unit automatically go to Android Auto. Thanks
     
  6. Feb 14, 2020 at 9:19 AM
    #6
    Rngr188

    Rngr188 New Member

    Joined:
    Feb 9, 2017
    Member:
    #6285
    Messages:
    1,326
    Gender:
    Male
    First Name:
    Chad
    Harrison AR
    Vehicle:
    2020 1794 MGM TRD OR
    I have music on left side of screen and maps on right. It goes straight to Google maps and starts playing music from Pandora without me having to turn on Pandora with my phone. Now when I press the music screen to make it full screen it looks like I am only pared with Bluetooth but I press AA on the screen and to goes to Pandora through AA. I can tell even though the screen looks like it's Bluetooth that it is connected because the sound is louder through AA than just Bluetooth and like I said all I have to do is hit play and it will play without me having to turn on Pandora on my phone, matter of fact when I look at my phone it doesn't even show Pandora as an open app. Once I make the screen full music and press "Play through AA" the screen changes and allows me to give thumbs up/down, change stations, skip songs, do voice text, etc. There is a TSB 0161-19 for "Audio Head Unit Software Update". Somewhere you on your head unit you can see what software file you are running, the new one is
    DCU 17TDT2NA-DA30
    MEU 17TMT2NA-DA50
     
  7. Feb 14, 2020 at 11:44 AM
    #7
    Paulismydog

    Paulismydog [OP] New Member

    Joined:
    Dec 14, 2019
    Member:
    #39877
    Messages:
    45
    Gender:
    Male
    Vehicle:
    2020 Black Limited Double Cab
    Thanks. In order for me to see Google maps on headunit I have to go into setup and click android auto everytime. Dealership has no clue. Bummer. But again, thank you. Bob
     
  8. Feb 14, 2020 at 12:43 PM
    #8
    Paulismydog

    Paulismydog [OP] New Member

    Joined:
    Dec 14, 2019
    Member:
    #39877
    Messages:
    45
    Gender:
    Male
    Vehicle:
    2020 Black Limited Double Cab
    OK. I uninstalled and reinstalled android auto on my phone. Seemed to do the trick. Thanks
     
  9. Feb 14, 2020 at 1:02 PM
    #9
    Rngr188

    Rngr188 New Member

    Joined:
    Feb 9, 2017
    Member:
    #6285
    Messages:
    1,326
    Gender:
    Male
    First Name:
    Chad
    Harrison AR
    Vehicle:
    2020 1794 MGM TRD OR
  10. Mar 10, 2020 at 11:41 AM
    #10
    FirstGenVol

    FirstGenVol The "Mangler"

    Joined:
    Dec 13, 2018
    Member:
    #22934
    Messages:
    8,029
    First Name:
    Erik
    TN
    Vehicle:
    2002 SR5 4x4 AC
    Too many
  11. Mar 10, 2020 at 12:10 PM
    #11
    Foggynogginz

    Foggynogginz New Member

    Joined:
    Nov 26, 2019
    Member:
    #39189
    Messages:
    17
    Gender:
    Male
    First Name:
    KC
    Vehicle:
    2018 Platinum 4x4 CM
    Did anyone ever figure out if you can swap a 2020 Tundra radio into a previous year and make this work?
     

Products Discussed in

To Top