1. Welcome to Tundras.com!

    You are currently viewing as a guest! To get full-access, you need to register for a FREE account.

    As a registered member, you’ll be able to:
    • Participate in all Tundra discussion topics
    • Transfer over your build thread from a different forum to this one
    • Communicate privately with other Tundra owners from around the world
    • Post your own photos in our Members Gallery
    • Access all special features of the site

2017 Tundra Tow Plug - no tail lights?

Discussion in '2.5 Gen Tundras (2014-2021)' started by laltaffer, Jan 9, 2021.

  1. Jan 9, 2021 at 12:02 PM
    #1
    laltaffer

    laltaffer [OP] New Member

    Joined:
    Aug 28, 2017
    Member:
    #9304
    Messages:
    28
    So maybe my memory is wrong but using the 4pin connector I would swear that I used to get taillights working on my trailer - currently only brake and turn signals are working.

    To troubleshoot I bought a tester, and then bought a new 7/4pin plug. An OEM part. But still no tail lights when I connect the trailer and turn on my lights. My truck tail lights work, but seems like the signal isn't being passed down through the plug.

    Any ideas? Anything I should check? Do I just go to a dealer now?

    I don't like doing long trips with the trailer knowing the tail lights aren't working.
     
  2. Jan 9, 2021 at 12:12 PM
    #2
    AZBoatHauler

    AZBoatHauler ASCM#3 Elitist Douchebag

    Joined:
    Aug 13, 2019
    Member:
    #34576
    Messages:
    5,360
    Gender:
    Male
    First Name:
    Adam
    So.Arizona
    Vehicle:
    2017 CM LTD TRD 4x4 MGM, 2017 LandCruiser
    6112 and 5160 w/ CB +2, JL Audio with Kenwood HU, DD 10" Exhaust, LED headlights, RCI skids, WKOR sliders, BD fog, ditch and chase lights, Rago fab mounts, 34” Nitto RGs, DO bumper otw
    See if you have voltage with your headlights on at the 11 o’clock pin on the 7 pin connection. Or the pin that feeds the brown wire on the 4 pin.

    ETA if you’re under warranty the dealer is a fine choice as well.
     
    laltaffer[OP] likes this.
  3. Jan 9, 2021 at 12:18 PM
    #3
    frichco228

    frichco228 Valued Member

    Joined:
    Jan 9, 2020
    Member:
    #40952
    Messages:
    4,313
    Gender:
    Male
    First Name:
    Frank
    Virginia
    Vehicle:
    2016 Crewmax 4WD, TRD Offroad
    Eibach Pro Truck Stage 2 suspension, HD RAS, 275/70-18 Wildpeak AT, LoPro bed cover, TRD rear sway bar, DD 10 inch exhaust, and various other goodies
    Check your fuses too in case you have not.
     
    laltaffer[OP] likes this.
  4. Jan 9, 2021 at 12:19 PM
    #4
    Ckatz53

    Ckatz53 Newish

    Joined:
    Nov 10, 2019
    Member:
    #38511
    Messages:
    1,765
    Gender:
    Male
    MD
    Vehicle:
    2020 Cement Tundra CM Limited 4x4
    www.fouroneodetailing.com
    Having this same issue as well with my 6x10. They worked initially, but in the past 3 months have gone out. I can't track down the issue. Don't think it's a trailer issue as it is only a year old. Brakes/turn signals work just no running lights on the trailer. Haven't gotten around to testing the voltage at the truck's connector.
     
  5. Jan 9, 2021 at 12:23 PM
    #5
    laltaffer

    laltaffer [OP] New Member

    Joined:
    Aug 28, 2017
    Member:
    #9304
    Messages:
    28
    I'll check those items. One thing I should mention is that I started this DIY fix by fully re-wiring my trailer since it had been through a lot and it was easy enough. But it didn't change anything. I'll check the fuses in a few minutes, but don't have a way to check voltage right now. Will look to see how I might be able to get that done
     
  6. Jan 9, 2021 at 12:27 PM
    #6
    AZBoatHauler

    AZBoatHauler ASCM#3 Elitist Douchebag

    Joined:
    Aug 13, 2019
    Member:
    #34576
    Messages:
    5,360
    Gender:
    Male
    First Name:
    Adam
    So.Arizona
    Vehicle:
    2017 CM LTD TRD 4x4 MGM, 2017 LandCruiser
    6112 and 5160 w/ CB +2, JL Audio with Kenwood HU, DD 10" Exhaust, LED headlights, RCI skids, WKOR sliders, BD fog, ditch and chase lights, Rago fab mounts, 34” Nitto RGs, DO bumper otw
  7. Jan 9, 2021 at 12:31 PM
    #7
    laltaffer

    laltaffer [OP] New Member

    Joined:
    Aug 28, 2017
    Member:
    #9304
    Messages:
    28
    Thanks!
     
To Top