1. Welcome to Tundras.com!

    You are currently viewing as a guest! To get full-access, you need to register for a FREE account.

    As a registered member, you’ll be able to:
    • Participate in all Tundra discussion topics
    • Transfer over your build thread from a different forum to this one
    • Communicate privately with other Tundra owners from around the world
    • Post your own photos in our Members Gallery
    • Access all special features of the site

Won’t pass 65 mph on the highway

Discussion in '1st Gen Tundras (2000-2006)' started by Junior1646, Dec 7, 2018 at 5:11 AM.

  1. Dec 7, 2018 at 5:11 AM
    #1
    Junior1646

    Junior1646 [OP] New Member

    Joined:
    Friday
    Member:
    #22704
    Messages:
    3
    Gender:
    Male
    First Name:
    Wil
    Hey guys I recently purchased a 06 Tundra Xsp. Just recently the check engine light came on and when I get on th highway the truck won’t go past 65mph. Anyone know what the issue could be?
     
  2. Dec 7, 2018 at 5:13 AM
    #2
    15whtrd

    15whtrd I tried being reasonable, but I didn't like it.

    Joined:
    Sep 20, 2015
    Member:
    #1829
    Messages:
    4,300
    Gender:
    Male
    First Name:
    Sean
    SoCal
    Vehicle:
    White 2015 Tundra DC SR5 TRD 4x4 5.7L
    TRD Pro suspension, 20% ceramic tinted windows, charcoal filter delete, aFe drop in pro s dry air filter, TRD airflow accelerator, TRD oil fill cap, TRD 18 psi radiator cap, BDX Bullydog tuner, Weathertech floor mats, rear seat fold down mod, Tyger soft tonneau cover, Linex with uv protection, TRD swaybar, TRD center caps, TRD Pro grille insert, Real truck tailgate seal, Pop-n-lock tailgate actuator, rear diff breather relocate.
    Sounds like it went into limp mode. Go get it scanned and see what the codes say.
     
    NewImprovedRon likes this.
  3. Dec 7, 2018 at 5:15 AM
    #3
    Junior1646

    Junior1646 [OP] New Member

    Joined:
    Friday
    Member:
    #22704
    Messages:
    3
    Gender:
    Male
    First Name:
    Wil
    I will later today and I’ll get back with the codes. I did some research on the internet and most of what I found is that it’s possibly in limp mode like you said. How would I fix that?
     
  4. Dec 7, 2018 at 5:17 AM
    #4
    Grey Wolf

    Grey Wolf ELITE Grumpy Grey Wolf Cub Crew

    Joined:
    Apr 20, 2014
    Member:
    #378
    Messages:
    19,704
    Gender:
    Male
    First Name:
    Matt
    Aurora CO
    Vehicle:
    2007 Slate Metallic 5.7L Tundra DC SR5 4X4
    18"X9" FN BFD's rims, 295/70R/18E Cooper Discoverer STT Pro's, and S/T Maxx's, upgraded to Old Man EMU coil-overs/shocks. Toytec shackles. Custom dual true dual exhaust. Body Armor Rock Steps, Smittybilt X20 winch, DV8 winch bumper,RCI skids.
    Will depend what the codes indicate.
     
    NewImprovedRon and 15whtrd like this.
  5. Dec 7, 2018 at 5:18 AM
    #5
    Trooper2

    Trooper2 Membrane

    Joined:
    Feb 7, 2018
    Member:
    #12738
    Messages:
    1,689
    Gender:
    Male
    Houston, TX
    Vehicle:
    2007 Tundra 5.7 L Double Cab TRD 4x2
    Black TSS 20 Wheels with Dynapro tires
    One or more codes is causing the limp mode. The code will have to be remedied to get out of limp mode.
    good luck
     
    15whtrd and Grey Wolf like this.
  6. Dec 7, 2018 at 5:19 AM
    #6
    Junior1646

    Junior1646 [OP] New Member

    Joined:
    Friday
    Member:
    #22704
    Messages:
    3
    Gender:
    Male
    First Name:
    Wil
    Alright I’ll get back later today with the codes.
     
    15whtrd likes this.
  7. Dec 7, 2018 at 2:51 PM
    #7
    Professional Hand Model

    Professional Hand Model Fred Brookes

    Joined:
    Apr 29, 2018
    Member:
    #14878
    Messages:
    1,704
    Gender:
    Male
    Vehicle:
    2002 Tundra SR5 4WD
    Aluminum sideboxes
    Reminds me of a Van Halen song.
     
    bmf4069 and Darkness like this.

Products Discussed in

To Top